IJshoeve Bosman

Op het familiebedrijf Hoeve Bosman wordt met passie het overheerlijke boerenijs bereid. Van dagverse melk van de eigen melkkoeien en kwaliteitsproducten wordt het ijs in heel veel smaken gemaakt. Ook hebben ze hun eigen kaas van weidemelk, gemaakt door kaasmeester Jan en in diverse varianten.

https://www.hoevebosman.nl/

Aspergeboerderij het Nijenhuis

Aspergeboerderij ‘Het Nijenhuis’ kun je vinden in Overijssel. De sfeervolle boerderij in Diffelen ligt in het schitterende Vechtdal-gebied in Salland. In het aspergeseizoen kun je in de nieuwe boerderijwinkel dagverse asperges kopen.

https://hetnijenhuis.nl/

De Kruidenhoeve

De Kruidenhoeve is gelegen in het prachtige Reestdal in een authentieke boerderij. De tuinen zijn al sinds 1980 vrij van gif, bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Daardoor ontstonden er in de jaren 90 tuinen met veel geneeskrachtige kruiden en planten die zomers te bezichtigen zijn.

kruidenhoeve.nl

Vijvertuinen van Ada Hofman

De Vijvertuin is aangelegd in 1987/88 door Ada Hofman. Een oude boerderij met schuren en weiland werd omgetoverd tot een tuinparadijs voor mens en dier met een bijzondere ambiance. De tuin is ook internationaal zeer bekend.

https://www.devijvertuinenvanadahofman.nl/

Tuinen van Mien Ruys

Prachtige bloemen, volgroeide bomen en inspirerende architectuur: bij Mien Ruys ga je op avontuur in 30 tuinen. Haar levenswerk staat bekend om experimenten op het gebied van ontwerp, beplanting en materialen al sinds 1924.

tuinenmienruys.nl

Natuuractiviteitencentrum de Koppel

Waterbeestjes vangen en dan met een zoekkaart de juiste naam vinden. Of met een verrekijker de vogels en vlinders van dichtbij bekijken. Voor iedereen die meer wil weten over de schitterende natuur in Hardenberg en omgeving, en zin heeft in een leuk dagje uit, is een bezoek aan natuuractiviteitencentrum De Koppel een echte aanrader.

dekoppel.com