Boerengrens

Op het randje van ons Vechtdal vind je de plaatsen De Krim, Slagharen, Schuinesloot. Deze route gaat langs kleine en grote boerenpaden op oude veengrond. Statige boerenhoeve’s worden afgewisseld met de kleine Saksische boerderijtjes.

Onderweg kom je langs een bijzondere pluimveehouderij waar je zelf de eieren mag rapen en in een grote statige hoeve vind je een boerderij die zelf heerlijk ijs maakt. Ga ook zeker koeienloeren en ontdek alles over de melkveehouderij!

Kijk voor je bezoek aan één van deze boerderijen wel even naar de openingstijden.

klik hier voor de route

Wandelroute Collendoorn: een natuurgebied op een vuilnisbelt

Een natuurgebied op een vuilnisbelt. Alleen al die gedachte maakt wandelen in Collendoorn tot iets bijzonders. Want zeg nou zelf, wandelen op heuvels waaronder bergen plastic, oud speelgoed, huisraad en ander afval ligt verborgen, is niet iets alledaags. Toch is daar verbazingwekkend genoeg niets van terug te vinden.
Bekijk hier de ‘Wandelroute Collendoorn’

Fietsroute Hardenberg – Beerze 34KM

Het rondje Hardenberg – Beerze is geheel bewegwijzerd met aparte bordjes. Een gevarieerde route langs en over de Vecht, door Beerze en de Oldemeijer. Start is op elk punt van de route mogelijk. Als u de bordjes volgt komt u vanzelf terug bij het startpunt.
Bekijk hier de ‘Fietsroute Hardenberg – Beerze’

Wandelroute rondom Rheeze

De gehele route van 12,8 km is bewegwijzerd met speciale schildjes met geel/roze pijltjes. Geadviseerd wordt om de route te starten bij de Oldemeijer. De route kan in beide richtingen gewandeld worden. Bij de Oldemeijer is gelegenheid om de auto te parkeren.
Bekijk hier de ‘Wandelroute rondom Rheeze’

Kunstroute centrum Hardenberg

Om kinderen, inwoners en toeristen kennis te laten maken met kunst en cultuur in hun eigen omgeving is er een kunstroute gerealiseerd. De route, door het centrum van Hardenberg, brengt je langs allerlei kunstwerken en beelden. Wil je de kunstroute lopen? Deze is af te halen bij het Informatiepunt Regio Hardenberg of hier te downloaden.